روتر چیست؟

این سوال، یک پاسخ ساده دارد و آن این‌که: روتر دستگاهی است که داده‌های اینترنتی که از طریق مودم وارد شده است را دریافت کرده و با استفاده از یک سیگنال بی‌سیم (Wi-Fi) یا به کمک کابل‌های مختلف، به دستگاه‌های موجود در خانه مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و کامپیوترها و غیره ارسال می‌کند؛ امّا این سوال پاسخ کامل‌تری هم دارد که تلاش داریم در این مطلب، به آن بپردازیم و دو نمونه از روترهای معروف و کاربردشان را برای شما بیان کنیم.

 

تعریف روتر

 

در یک تعریف عمومی، روتر دستگاهی است که دو یا چند شبکه سوئیچ بسته یا شبکه فرعی را به هم متصل می‌کند. به عبارت دیگر، روتر در اصل دو عملکرد اصلی را انجام می‌دهد:

1.مدیریت ترافیک بین شبکه‌ها با ارسال بسته‌های داده به آدرس‌های IP مورد نظرشان

2.ایجاد امکان برای چندین دستگاه به منظور استفاده از یک اتصال اینترنتی مشترک

خوب است که برای فهم بهتر قضیه، آن را با یک مثال توضیح ‌دهیم. یک شبکه خانگی را تصور کنید که از چندین کامپیوتر تشکیل شده و از یک مودم هم برای اتصال به سرویس‌دهنده ISP استفاده می‌کند. همه این کامپیوترها را می‌توان به کمک یک روتر به مودم متصل کرده و ترافیک ارسالیِ بین آن‌ها را به وسیله روتر مدیریت نمود.

 

روتر شبکه 

 

همانطور که می‌دانید، هر شبکه از تجهیزات و دستگاه‌های مختلفی تشکیل شده است. یکی از سخت‌افزارهای پرکاربرد در شبکه‌ها که کمتر دیده و شناخته شده‌اند، روترها هستند که برای مسیردهی به اطلاعات در بستر شبکه استفاده می‌شوند. روتر در لغت به معنی «مسیریاب» است و همچنان که پُست، نامه‌ها و بسته‌های ما را به آدرس‌های مختلف ارسال می‌کند؛ روتر نیز چندین شبکه را با آدرس‌های متفاوت به هم متصل کرده و وظیفۀ آدرس‌دهی بین سیستم‌ها را بر عهده دارد. در حقیقت روتر مانند یک دستگاه توزیع‌کننده عمل کرده و بهترین مسیر را جهت جابجایی اطلاعات شما انتخاب می‌کند. این قطعه در شبکه‌های گسترده LAN و WAN مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که اگر روتر جهت مسیریابی و اتصال دستگاه‌ها در دو شبکه محلی مورد استفاده قرار بگیرد، به آن  LAN 2 LAN گفته می‌شود و اگر روتر بین یک شبکه گسترده و یک شبکه محلی استفاده شود به آن LAN 2 WAN می‌گویند.

نکتۀ مهمی که بایستی در خصوص عملکرد روتر در نظر گرفته شود، این است که روتر به هرکدام از دستگاه‌های شبکه یک آدرس آی‌پی می‌دهد. روتر با این کار، از رسیدن بسته‌ها به مقصدِ درست، اطمینان حاصل کرده و نسبت به آدرس مبدأ و مقصد خود، در هنگام تبادل داده‌ها آگاهی پیدا می‌کند.

 

کاربرد روتر 

 

 مسیریابی داده‌ها

همان‌طور که پیش‌تر هم گفتیم، روتر مسئول مسیریابی بسته‌های داده و انتقال آن‌ها از یک شبکه به شبکه دیگر است. این روتر است که تصمیم می‌گیرد بسته‌های داده از کدام مسیر عبور کنند تا به مقصد خود برسند. روتر، ترافیک اینترنت را بین دستگاه‌های مختلفی مثل کامپیوتر، موبایل و تبلت در یک شبکه محلی (مانند Wi-Fi خانگی) و اینترنت (که از طریق یک شبکه بزرگ‌تر متصل است) هدایت می‌کند.

 

 اتصال شبکه‌های مختلف

اتصال شبکه‌های مختلف به یکدیگر، از کاربردهای اصلی روتر است. روتر به‌عنوان نقطه اتصال بین شبکه‌ها عمل کرده و به ارتباط و ارسال اطلاعات بین این شبکه‌ها کمک می‌کند. مثلاً روتر می‌تواند شبکه داخلی یک شرکت را به اینترنت وصل کند.

 

برقراری امنیت شبکه

روترها با استفاده از فایروال و سایر امکانات امنیتی به محافظت از شبکه در برابر دسترسی‌های غیرمجاز پرداخته و برای مقابله با هر نوع تهدید امنیتی، به شبکه کمک می‌کنند.

 

 ایجاد شبکه‌های خصوصی مجازی

یکی از کاربردهای پیشرفته روترها، ایجاد شبکه‌های خصوصی مجازی است که این امر در امنیت و مدیریت شبکه بسیار مهم است. شما با بهره‌گیری از شبکه خصوصی، می‌توانید ارتباط خود را از طریق شبکه عمومی امن کرده و به‌صورت خصوصی و رمزگذاری شده به منابع شبکه دسترسی پیدا کنید.

روترهای سیسکو

 

نام روتر با شرکت سیسکو گره خورده و این کمپانی از بهترین و شناخته‌شده‌ترین شرکت‌های جهان در حوزه طراحی و تولید سیستم‌ها و تجهیزات شبکه و مخابرات است که به عنوان معروف‌ترین و با کیفیت‌ترین روترهای بازار از آن یاد می‌شود. تنوع بالای کاربری روترهای سیسکو، اقبال زیاد مشتریان را به همراه داشته و اغلب حرفه‌ای‌های این حوزه، در نقاط اصلی و حساس شبکه از روترهای این شرکت استفاده می‌کنند.

“سیسکو سیستمز” یک شرکت فناور خوشه‌ای چندملیتی آمریکایی است که محصولاتی در حوزه سخت‌افزار رایانه، تجهیزات شبکه، تجهیزات مخابراتی و دیگر خدمات و محصولات فناوری بالا را طراحی و تولید می‌کند. اگرچه این شرکت، نخستین تولید کننده روتر محسوب نمی‌شود؛ امّا اولین شرکتی بود که روتر چندپروتکلی تولید کرد و توانست با حفظ روند رو به پیشرفت خود، روترهای تولید شده در این شرکت را به جدیدترین فناوری‌ها تجهیز کرده و عنوان ویژه‌ترین و بهترین روترهای موجود در بازار را کسب کند.

روترهای سیسکو یکی از پرطرفدارترین محصولات این شرکت در جهان است. روترهای تولید شده توسط این شرکت قادرند انواع مختلف اقشار و نیازها را پوشش داده و برای کاربری‌های مختلف در خانه‌، دفاتر کوچک، شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ، محصولی ویژه ارائه کنند. از خصوصیات قابل توجه روترهای سیسکو، تنوع و ماژولاریته‌ای است که برای پاسخ به نیازهای مختلف کاربران و محیط‌ها طراحی شده‌ است. این شرکت با تولید روترهایی با کارایی بالا و خصوصیات منحصربه‌فرد، توانسته جایگاه برجسته و مستحکمی در بازارهای جهانی برای خود فراهم کند.

روترهای سری 1941 و روترهای سری 1841 سیسکو، دو نمونه از گزینه‌های مخاطبان برای خرید روتر هستند که در ادامه، معرفی کوتاهی از این دو محصول پر مخاطب خواهیم داشت.

 

روتر سری 1841 سیسکو

 

روتر 1841Cisco  ، از پرکاربردترین و محبوب‌ترین روترهای سری 1800 کمپانی سیسکو و از جمله دستگاه‌های پرفروش بازار در حوزه تجهیزات شبکه‌ به شمار می‌رود. این دستگاه، موارد استفاده متعددی دارد که از جمله مشهورترین موارد، کاربرد آن به عنوان شبکه WLAN یا LAN می‌باشد.

جالب است بدانید که روترهای سری 1800 سیسکو، همان سری‌های 1700 هستند که ارتقاء داده شده و عملکرد به مراتب بهتری پیدا کرده‌اند.

روتر 1841 در لایه 3 شبکه فعالیت خود را انجام می‌دهد. این روتر نیز همانند سایر روترها به انتقال بسته‌های ارسالی از دستگاه‌ها از یک شبکه به شبکه دیگر می‌پردازد و گاهی اوقات نیز مانند فایروال و Gateway عمل می‌کند.

 

کاربرد روتر 1841 سیسکو

 

روترهای سری 1800 که جایگزین سری 1700 شده‌اند، از نظر کارایی تا 5 برابر عملکرد بهتری را نسبت به نسل قبلی خود ارائه کرده‌اند و انتخاب مناسبی برای شرکت‌های کوچک و متوسط محسوب می‌شود. این روتر همچنین با استفاده از IOS ویژۀ Security امکان Encryption سخت‌افزاری را نیز فراهم می‌کند.

لازم است بدانید که این روتر از VoIP و کارت‌های مخصوص Voice پشتیبانی نمی‌کند.

گفتنی است روتر 1841 سرعت و کارایی خوبی در ارائه سرویس‌های مبتنی بر خطوط E1/T1 ارائه می‌دهد. این روتر همچنین بیش از 30 ماژول اینترفیس WAN (WIC/VWIC) را پشتیبانی می‌کند.

 

روتر سری 1941 سیسکو

 

روترهای سری 1900، بر اساس تجربه و تخصص 25 ساله شرکت سیسکو و رهبری این کمپانی در ارائه محصولات شبکه تولید شده‌اند. این پلتفرم‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که فاز بعدی گسترش کسب‌وکار شما را فعال کنند، همکاری رسانه‌ای غنی و مجازی‌سازی را فراهم سازند و با POE پیشرفته و قابلیت‌های نظارت و کنترل انرژی جدید در حالی که عملکرد کلی سیستم را بهبود می‌بخشد؛ حداکثر صرفه‌جویی در هزینه را نیز به همراه داشته باشد. علاوه بر آن، یک ماژول جدید Cisco IOS Software Universal Image و Services Ready Engine این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید استقرار سخت‌افزار و نرم‌افزار را جدا کرده و بطور کلی یک پایه فناوری پایدار را ارائه کنید که بتواند به سرعت با نیازهای شبکه در حال گسترش سازگار شود.

روتر سیسکو 1941 آخرین پرچمدار سیسکو در کلاس روترهای Desktop در سری ISR G2 و اولین روتر ماژولار از سری ISR های G2 است که شامل بهینه‌سازی و افزایش قدرت و امکانات و پشتیبانی از انواع ماژول های EHWIC جدید سیسکو با قیمت مناسب شده و البته قرار است جانشین مناسبی برای روتر سیسکو 1841 پر طرفدار باشد.

کاربرد روتر 1941 سیسکو

 

روتر سری 1941 سیسکو، با ارائۀ توان عملیاتی بالای خود، عملکرد روانِ برنامه‌ها و خدمات مهم و کلیدی را تضمین می‌کند. همچنین این روتر، پروتکل‌های مسیریابی پیشرفته و ویژگی‌های کیفیت سرویس (QoS)  را پشتیبانی می‌کند تا ترافیک شبکه را بهینه‌سازی کرده و بسته‌های داده مهم را در اولویت قرار دهد.

روتر سیسکو 1941، بی‌شک یکی از پراستفاده‌ترین، پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین روترهای سیسکو به شمار می‌رود و به سبب ویژگی‌ها و قابلیت‌های برجستۀ خود، در انواع ماموریت‌های روتینگی و ارتباطات MPLS و  Leased Line، ارتباطات GSHDSL ، مجازی سازی، انواع ارتباطات صوتی و تصویری، وایرلس، یونیفاید کامونیکیشن UC، به عنوان روتری مناسب برای دفاتر و کسب‌وکارهای کوچک و متوسط و یا حتی مناسب برای اهداف آموزشی با کیفیت و صرفه اقتصادی شناخته می‌شود.

امتیاز دهید
این روزها با وابستگی روز افزون افراد و...
این سوال، یک پاسخ ساده دارد و آن...
Cisco و Mikrotik دو برند مطرح دنیا در...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *