نصب سرور در رک

آموزش گام به گام نصب سرور در رک

برای این‌که سیستم‌های مراکز داده‌ به درستی کار کنند و حداکثر کارآیی را ارائه دهند، سرورها باید به ‌درستی پیکربندی شوند. بهترین راه‌ برای انجام این کار نصب سرور در رک است. رک قفسه‌ای شبیه‌ به کابینت است که به ‌طور خاص برای نصب سرور و استفاده آن طراحی و تولید می‌شود. 

در رک سرور (یا قفسه سرور) می‌توانید تجهیزات فناوری اطلاعات مانند سرورهای اختصاصی و سوئیچ‌های شبکه را نگه‌داری و سازماندهی کنید. نصب رک سرور مزایای متعددی را در اختیارتان قرار می‌دهد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– فضای دسترسی گسترده برای جای گذاری ایجاد می شود

– شلوغی حاصل از تعداد زیاد سیم ها مدیریت می شود

– هوا به صورت بهینه به جریان افتاده و باعث افزایش کارآیی تجهیزات خنک‌کننده می‌شود

–  امنیت فیزیکی سرور و دیگر تجهیزات شبکه افزایش می‌یابد

برای نصب رک سرور باید از دستورالعمل‌های کلی پیروی کنید؛ زیرا اگر رک به‌ درستی نصب نشود، احتمال آسیب دیدن سرور و تجهیزات آن افزایش می‌یابد و احتمال به‌ خطر افتادن ایمنی کارکنان نیز وجود دارد. بنابراین اگر با دستورالعمل‌ها و استانداردها آشنا هستید نصب سرور در رک چندان سخت نخواهد بود و با یادگیری روش‌های نصب می‌توانید آن را به راحتی انجام دهید. در این مطلب علاوه بر این‌که نحوه نصب سرور در رک را یاد خواهید گرفت با نکات و ترفندهای مفیدی نیز آشنا خواهید شد.

نکاتی که باید قبل از نصب سرور در رک در نظر بگیرید

 هنگام نصب سرور در رک، دو گزینه برای انتخاب دارید:

  1. رک‌های سرور از پیش‌ساخته:
    این نوع رک‌ها برای سرورهایی طراحی شده‌اند که از پیش پیکربندی شده‌اند و معمولاً دارای ابعاد استانداردی هستند که متناسب با سرورهای هر برند می‌باشد. این رک‌ها نصب آسانی دارند و نیازی به تغییرات خاصی برای جای‌گذاری سرورها نیست. ابعاد آن‌ها معمولاً استاندارد است و برای بیشتر تجهیزات مناسب خواهد بود. با این حال، بسته به برند، اندازه و جنس به‌کاررفته، قیمت آن‌ها متفاوت خواهد بود.
  2. رک‌های سرور سفارشی:
    این رک‌ها به‌صورت انحصاری برای مشتریانی تولید می‌شوند که به قفسه‌هایی با ابعاد و ویژگی‌های خاص نیاز دارند. رک‌های سفارشی می‌توانند دارای ارتفاع، عرض، عمق یا سوراخ‌های نصب غیر استاندارد باشند و حتی از نوع ریلی طراحی شوند. علاوه بر این، برخی از مدل‌های سفارشی دارای ویژگی‌های خاصی مانند ضدآب، ضد گرد‌و‌غبار یا ضد ضربه بودن هستند که آن‌ها را برای شرایط خاص محیطی ایده‌آل می‌کند.

برای انتخاب رک مناسب سرور باید ابعاد سرور که شامل عرض، ارتفاع و عمق می باشد، در نظر گرفته شود. البته ارتفاع و عرض رک‌های موجود در بازار یک ابعاد مشخص و استاندارد است و تنها عمق در بین رک‌ها متفاوت است که با استفاده از ریل و قفسه قابل تنظیم خواهد بود. واحد اندازه گیری رک، یونیت است و با عدد U مشخص می‌شود و هر یونیت دارای فضای عمودی 1.75 اینچ (44.45 میلی‌متر) و برابر با سه سوراخ روی قفسه است. رک‌های موجود در بازار به دو شکل دیواری و ایستاده وجود دارند که رک‌های دیواری عمدتاً شامل 5 تا 12 یونیت و رک‌های ایستاده 12 تا 47 یونیت هستند و می‌توانید براساس استاندارد یونیت سایز رک را به‌ دست بیاورید. معمولاً یک رک با اندازه کامل U 42 است، که معادل قرارگیری 19 اینچ تجهیزات در خود است. با این حال، لازم است که فضای اضافی برای مدیریت کابل افقی یا تجهیزات اضافی که ممکن است در آینده اضافه شود باقی گذاشته شود. علاوه بر ارتفاع رک ها، عرض آنها معمولاً مطابق با EIA-310 استاندارد شده و عمق استاندارد قفسه حدود 42 اینچ است.

به‌عنوان مثال شاسی سرور DL 380 G10 دارای ارتفاع 2 رک و عمق 26.75 اینچ است و در رک‌های استاندارد 19 اینچی قرار می‌گیرد اما شاسی سرور DL 360 G10 دارای ارتفاع 1 رک و عمق 27.83 اینچ است که می‌تواند در رک‌های استاندارد 19 اینچی قرار گیرد. اما برای مدیریت کارآمد از فضا بهتر است برای نصب این سرور از ریل استفاده کنید. بنابراین اگر قصد نصب سرور در رک را دارید در هنگام خرید سرور hp و دیگر برندها حتماً ابعاد آن را برای خرید رک استاندارد در نظر بگیرید. 

نحوه راه اندازی رک برای نصب سرور

برای این‌که بتوانید به راحتی فرآیند راه‌اندازی رک سرور را انجام دهید، مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله 1: عمق قفسه را تنظیم کنید

بسیاری از رک‌های سرور دارای عمق قابل تنظیم هستند که برای طیف وسیعی از تجهیزات مناسب است. عمق با یک مکانیزم کشویی تنظیم می‌شود که کاربران می‌توانند دقیقاً متناسب با تجهیزات خود عمق را تنظیم کنند. برای این کار ریل بیرونی و براکت عقب باید مشخص شود. ریل بیرونی سوراخ‌هایی دارد و براکت عقب دارای شکافی است که می‌توان پیچ‌های سر صاف را روی آن تنظیم کرد. همچنین برای تنظیم عمق قفسه، براکت عقب را روی براکت یا قفسه ریلی بیرونی بلغزانید تا با عمق تجهیزات موردنظرتان مطابقت داشته باشد.

مرحله 2: ریل های سرور را نصب کنید

پس از تنظیم عمق، باید ریل‌ها و قفسه‌های سرور را روی هم نصب کنید. دستورالعمل نصب ریل‌ها به نوع قفسه (رک) مورد استفاده، مکانیسم نصب و نوع سوراخ بستگی دارد. برخی از تولیدکنندگان ریل‌هایی تولید می‌کنند که فقط با استفاده از گیره‌ها به قفسه متصل می‌شوند، در حالی که برخی دیگر سوراخ‌هایی را روی فلنج یا بیرون بندفلزی ایجاد می‌کنند که باید با پیچ و مهره بسته شوند. به‌عنوان مثال، رک‌هایی که سوراخ‌های مربعی دارند از مهره‌های رک برای سفت کردن ریل استفاده می‌کنند. همچنین ریل را با توجه به ارتفاع تجهیزات تنظیم کنید. یک یونیت (1U) برای یک واحد رک و معمولاً همراه با سه سوراخ است. بعد از تنظیم ریل و رک کلیه اتصالات را محکم کنید و مطمئن شوید که قفسه تحمل نگه‌داری وزن تجهیزات را دارد.

ریل‌هایی که به طور خاص برای کار با سرورهایی مانند HP و Dell طراحی شده‌اند دارای پیچ‌های شانه‌ای هستند. این پیچ‌ها از کناره‌های سرورها بیرون می‌آیند، شبیه دستگیره‌های کوچک هستند و به شیار ریل متصل می‌شوند تا آن را در جای خود قفل کنند. سپس به‌گونه‌ای قرار می‌گیرند که هیچ فلزی در بالا یا پایین سرور وجود نداشته باشد. 

مرحله 3: ریل های داخلی را به تجهیزات وصل کنید

در قدم بعدی باید ریل‌های داخلی را به سرور و سایر تجهیزات متصل کنید. ساده‌ترین روش برای انجام این کار این است که سخت‌افزار را روی یک سطح صاف قرار دهید و ریل‌های داخلی را با استفاده از پیچ‌های موجود در کیت رک به سرور متصل کنید.  پس از اتصال مطمئن شوید که هر ریل به خوبی با پیچ و مهره محکم شده است، تحمل وزن دستگاه را دارد و ریل‌های داخلی به راحتی روی رک حرکت می‌کنند و تجهیزات را در جای خود نگه می‌دارند. 

برخی از ریل‌ها مانند ریل‌های یونیورسال نیازی به نصب چیزی روی شاسی سرور ندارند. آن‌ها معمولاً با پیچ‌های انگشتی عرضه می‌شوند که تجهیزات را در سوراخ وسط واحد رک قفل می‌کند. همچنین اگر نمی‌خواهید از ریل‌های کشویی استفاده کنید یا اندازه تجهیزات با آن‌ها متناسب نیست، قفسه‌ها را نصب کنید و تجهیزات را در بالای آن قرار دهید. 

مرحله 4: سرور را داخل رک قرار دهید

پس از چسباندن ریل‌ها به تجهیزات، باید آن‌ها را ثابت کنید. برای این‌کار باید ریل‌های داخلی نصب شده روی تجهیزات را با ریل‌های بیرونی که روی رک نصب شده‌اند حرکت دهید تا تراز و ردیف شوند. سپس سرور را روی ریل حرکت دهید و به آرامی آن را تا انتها به داخل فشار دهید. پس از قرارگیری سرور در انتهای ریل، دیگر تجهیزات را با براکت‌های نصب شده که در کناره‌های رک قرار دارند، محکم کنید. سپس بررسی کنید که همه چیز به درستی کار می‌کند. سرور را از رک بیرون بیاورید تا به ابتدای ریل اسلاید برسد و مطمئن شوید که هیچ کابلی پشت سرور گیر نکرده است. بعد به آرامی سرور را در جای خود قرار دهید.  

 

امتیاز دهید
در دنیای فناوری اطلاعات، بهینه‌سازی مصرف انرژی یکی...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *