سرور مجازی و سرور ابری در آیتم های متفاوتی با هم تفاوت دارند، البته وجه شباهت میان این دو سرور نیز بر اساس برخی معیارها زیاد است. امروزه خرید سرور به یکی از اقدامات مهم در راه اندازی کسب و کار تبدیل شده چرا که این تجهیزات قابلیت های متنوعی در اختیار افراد قرار می دهند. اگر قصد خرید سرور را دارید اما اطلاعات زیادی درباره آن ها ندارید می توانید با کارشناسان واحد پشتیبانی و فروش مجموعه نت پرداز در ارتباط باشید، برای کسب اطلاعات دقیق درباره مقایسه سرور مجازی و سرور ابری نیز تا انتها با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید : سرورهای نسل جدید
فهرست مطالب
سرور چیست؟
سرورها تجهیزاتی هستند که می توانند خدمات مورد نیاز دیگر سیستم های زیر مجموعه را ارائه دهند، در واقع سرور یک کامپیوتر بزرگ و قدرتمند است که می تواند نیاز و درخواست کامپیوتر های کوچکتر زیر مجموعه را به بهترین شکل پاسخ دهد و کلیه اطلاعات را در خود نگهداری کند.
این تجهیزات در ابتدا به شکل ساده طراحی شدند اما در سال های بعد با پیشرفت تکنولوژی انواع سرور با قابلیت های متفاوت طراحی و تولید شد که از مهم ترین آن ها می توان به سرور مجازی و سرور ابری اشاره کرد. هر یک از موارد عنوان شده قابلیت و امکانات خاصی در اختیار افراد قرار می دهند، در واقع قابلیت های متنوع اصلی ترین تفاوت سرور مجازی و سرور ابری به شمار می آیند.
سرور ابری
یکی از روش هایی دریافت اطلاعات درباره تفاوت سرور مجازی و سرور ابری، معرفی دقیق درست هر یک از آن ها به تفکیک است. سرور ابری شامل منابع قدرتمندی هستند که با هدف ذخیره سازی امن اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرند. این تجهیزات که به نوعی یک سرور مجازی معرفی می شوند قابلیت ذخیره سازی دیتا و پردازش سریع و قدرتمند آن را دارند.
با کمک سرور های ابری می توان تمام اطلاعات، داده ها، برنامه و حتی وبسایت های مختلف را پردازش و بررسی نمود. از مهم ترین مزایای استفاده از این سرور می توان به توزیع جغرافیایی آن اشاره کرد که به کاربران این اجازه را می دهد تا بتوانند در هر نقطه از دنیا به راحتی خدمات درخواستی خود را دریافت نماید.
استفاده از سرور ابری مزایای زیادی به همراه دارد که به نوعی ویژگی های آن به حساب می آید، از مهم ترین ویژگی های سرور ابری می توان به انعطاف پذیری در قیمت، قابلیت ارتقا آنی، بهره مندی از سرور پشتیبان متعدد، قابلیت آپتایم بالا، امنیت بالا در برابر نقص و مشکلات سخت افزاری، سرعت بیشتر و عملکرد بهتر، عملکرد عالی در ترافیک های متغیر، داشبورد مدیریتی راحت و … اشاره کرد.
سرور مجازی
سرور های شبیه سازی شده که قابلیت های متنوع و فوق العاده ای در اختیار کاربران قرار می دهند و به نوعی می توانند یک راه امن و مطمئن برای دریافت خدمات و ذخیره سازی اطلاعات باشند. سرور های مجازی شامل مجموعه ای از چند سرور مستقل با سیستم عامل جدا هستند که بر روی یک سخت افزار با مقدار منابع مشخص ایجاده شده اند، هر کاربر با خرید سرور های مجازی قابلیت استفاده از منابع مشخص با مقدار ثابت تعیین شده را دارد.
با خرید سرورهای مجازی مدیریت هر آنچه که خریداری شده بر عهده کاربر قرار میگیرد و با توجه به این قابلیت می توانید هر آن چه از انواع برنامه و نرم افزار که نیاز دارید، روی سرور نصب کنید. هزینه خرید این سرور کاملا ثابت بوده و شرکت های ارائه دهنده بدون توجه به میزان مصرف، یک هزینه مشخص بنا بر منابعی که در اختیار شما قرار می دهد را دریافت می کند.
از مهم ترین ویژگی های این تجهیزات می توان به سرعت بالا، قیمت مناسب، قابلیت ارتجاعی، دسترسی، نظارت، مدیریت و کنترل کامل، امنیت تضمین شده، قابلیت انعطاف پذیری، مجاز به انتخاب نرم افزار و سیستم عامل، قابلیت توسعه و مقیاس پذیری در بازه زمانی طولانی اشاره کرد.
با توجه به موارد عنوان شده تعریف کلی از سرور مجازی و سرور ابری را مرور کردید، هر مورد قابلیت های مختلفی دارند و بر اساس ویژگی های و امکانات متنوع، مزایای متفاوتی در اختیار کاربران قرار می دهند. در مقایسه کلی درباره تفاوت سرور مجازی و سرور ابری می توان گفت که هر دوی این تجهیزات به نوبه خود عملکرد فوق العاده دارند اما سوال اینجاست که کدام سرور بهتر است؟ چگونه و بر چه اساس می توان بهترین سرور را انتخاب کرد؟ برای پاسخ بهتر است به تفاوت سرور مجازی و سرور ابری بپردازیم.
چرا سرور ابری بهترین سرور به شمار می آید؟
پس از بررسی هر دو سرور از نظر عملکرد و ویژگی ها، به خوبی می توانید بهترین سرور را انتخاب کنید. با این وجود اگر تصمیم قطعی نگرفته اید پیشنهاد می کنیم به سراغ سرور های ابری بروید. این تجهیزات قابلیت های متنوع تر در اختیار شما قرار می دهد که از مهم ترین آن ها می توان به پایدار بودن آن اشاره کرد. در واقع سرورهای ابری ماهیت غیر متمرکز دارند و بروز مشکل در یک بخش تاثیری روی مرکز و ایستگاه اتصال ندارد.
عملکرد مجزا هر ایستگاه به شما این امکان را می دهد تا نیازی به سیو کردن اطلاعات نداشته باشید، در واقع اطلاعات در ایستگاه های مختلف ذخیره سازی می شود و این کار سبب شده تا در صورت بروز هرگونه مشکل برای هر ایستگاه، امنیت اطلاعات در ایستگاه های دیگر کاملا حفظ شود.
قابلیت ارتقا آنی به شما این امکان را می دهد تا بتوانید در لحظه منابع مورد نیاز را ارتقا دهید، این امر تاثیر زیادی در صرفه جویی در هزینه ها دارد. در واقع شما می توانید با چند کلیک ساده حافظه رم، پهنای باند، فضای دیسک و … را به سرور خود اضافه کرده و از مزایای آن بهره مند شوید.
به خاطر داشته باشید که این رزرو تا پایان موعد مقرر اعتبار دارد و در رزرو های آینده می توانید آن ها را کنسل کنید و به این ترتیب هزینه پرداختی در زمان های مختلف بر اساس نیاز کسب و کار شما خواهد بود.
تفاوت بین سرور مجازی و سرور ابری
با توجه به مطالب فوق به سادگی می توان تفاوت سرور مجازی و سرور ابری را بیان نمود، این تجهیزات از مناظر مختلف با هم متفاوت هستند. قابلیت و عملکرد هر یک با توجه به محیطی که در آن قرار می گیرند کاملا متفاوت است و در نهایت از نظر میزان هزینه نصب و راه اندازی هیچ شباهتی به هم ندارند.
امنیت
همانطور که عنوان شده در سرور های مجازی برای ارائه خدمات از یک سخت افزار فیزیکی واحد استفاده می شود که بروز هر گونه مشکل برای آن باعث پیش آمدن مشکلات بیشتر خواهد شد. در صورتی که سرور فیزیکی با نقص همراه شود؛ عملکرد سرور با مشکل مواجه شده و سایت در لحظه و بدون معطلی آفلاین می شود.
این در حالی است که در سرور های ابری، اطلاعات و اتصالات از طریق چند سرور ابری مدیریت می کند و در صورتی که برای یکی از سرور های مذکور نقص یا مشکلی ایجاد شود، دیگر پایگاه ها قابلیت ادامه کار را دارند بدون اینکه مشکلی در ارائه خدمات یا سرعت انتقال اطلاعات ایجاد شود.
شخصی سازی
دیگر تفاوت سرور مجازی و سرور ابری در امکان شخصی سازی سرور است، این قابلیت در سرور های مجازی به شکل قابل توجهی ارتقا می یابد البته اگر بتوان به Root سرور دسترسی پیدا کرد. لازم بذکر است که در برخی پلن های سرور مجازی به دلیل مدیریت کامل و از پیش تعیین شده این قابلیت ها محدود می شود.
به بیان کلی سرور مجازی امکانات شخصی سازی بیشتری دارد و شما می توانید بنا به خواست خود انواع نرم افزارها، سیستم عامل دلخواه، تنظیمات لازم و … را اعمال نمایید این در حالی است که استفاده از سرور ابری این قابلیت ها را محدود می کند. در واقع به دلیل اینکه سرور های ابری توسط هاستینگ ها کنترل و مدیریت می شوند دست کاربر برای اعمال تغییرات باز نیست.
هزینه
هزینه ای که برای دریافت خدمات از جانب سرور های مختلف دریافت می شود از دیگر موارد است که می توان به عنوان تفاوت سرور مجازی و سرور ابری از آن یاد کرد. در سرور های مجازی هیچ انعطافی در قیمت ها وجود ندارد و معمولا بر اساس منبعی که در اختیار کاربر قرار می گیرد، تعرفه ثابت دارد.
در واقع زمانی که سرور مجازی رزرو می کنید میزان مصرف شما هیچ دخل و تصرفی در قیمت و هزینه ها ندارد، بلکه دقیقا هزینه منابعی که در دسترس شما قرار می گیرد را پرداخت می کنید. بدون شک این قابلیت برای افرادی که هزینه مصرفی زیادی ندارند می تواند کمی گران تمام شود.
در مقابل سرور های ابری هستند که میزان هزینه آن ها بر اساس خدماتی که دریافت می کنید کاملا متفاوت است و می توانید با توجه به بودجه ای که در اختیار دارید هزینه نمایید. در واقع هزینه ای که بابت ارائه خدمات پرداخت می کنید دقیقا همان مقداری است که مصرف کرده اید. اگر ترافیک وب سایت شما متغیر است و نمی توانید مقدار ثابت و مشخصی را تعیین کنید بهترین راه خرید سرور ابری است چرا که هر بار می توانید مقدار مورد نیاز از منابع را رزرو و هزینه آن را پرداخت کنید.
ارتقا
از دیگر مواردی که به عنوان تفاوت سرور مجازی و سرور ابری می توان از آن نام برد، قابلیت ارتقا است. این قابلیت به سازمان ها کمک می کند تا بتوانند از مزایای بیشتری بهره مند شوند و همگام با پیشرفت تکنولوژی حرکت کنند. این مزیت در سرورهای ابری وجود دارد و کاربران می توانند با پرداخت هزینه های متفاوت به صورت آنی و در لحظه از مزایای فوق العاده بهره مند شوند.
در سرورهای مجازی تمام منابع به صورت ثابت و از پیش تعیین شده هستند، در واقع مقدار منابع با توجه به سرور فیزیکی در یک مکان کاملا ایزوله تقسیم بندی شده اند و خدمات خاصی را با توجه به مقدار منابع ارائه می دهند. با وجود اینکه مقدار این تجهیزات چشم گیر و قابل توجه است اما گاهی به دلیل ارتقا کاری نیاز به منابع بیشتر خواهید داشت که در این حالت سرور های مجازی با محدودیت هایی همراه هستند.
در مقابل سرورهای مجازی برای ارتقا بیشتر و استفاده از قابلیت های پیشرفته تر باید درخواست دهند و پس از تایید سرویس دهنده می توانند از مزیت ارتقا دادن سرور بهره مند شوند، در واقع امکان استفاده آن ها مشروط به تایید شدن درخواست توسط سرویس دهنده است.
کارایی
اگر در سازمان های و شرکت های بزرگ فعالیت می کنید و قصد خرید سرور را دارد توجه به نکات فوق می تواند روی تصمیم شما تاثیر گذار باشد. از دیگر موارد تفاوت سرور مجازی و سرور ابری می توان به میزان کارایی آن ها اشاره کرد که بر اساس تحقیقات میزان کارایی سرور های ابری خیلی بیشتر است.
با وجود اینکه هر دو سرور امنیت اطلاعاتی بالایی دارند و هزینه راه اندازی آن ها بسیار مناسب است، پیشنهاد می کنیم انتخاب سرور را بر اساس ترافیک سایت خود انجام دهید. اگر وب سایت مورد نظر شما ترافیک متغیر دارد بهترین انتخاب خرید سرور ابری است، در واقع می توانید با کمک این سرور هزینه های خود را نیز کاهش دهید. این قابلیت به واسطه انتخاب خدمات متغیر برا شما در نظر گرفته می شود که بر اساس ترافیک متغیر ممکن است کم و زیاد شود.
مدیریت و کنترل
برخی سازمان ها با داشتن روتین یکنواخت و بدون تغییر نیازمند به یک سرور مجازی هستند تا بر اساس آن بتوانند عملکرد خود را مدیریت و کنترل کنند. داشتن یک خدمات ثابت برای فضایی که عملکرد یک نواخت دارد بسیار ایده آل است، در واقع سرورهای مجازی به کارفرما این امکان را می دهد تا تسلط کامل بر سرور داشته باشد و پردازش اطلاعاتی آن را مورد بررسی قرار دهد.
بر اساس موارد فوق تفاوت سرور مجازی و سرور ابری در آیتم های متنوعی است، البته این دو سرور در نکات کلیدی نیز شباهت زیادی با هم دارند. شاید همین امر سبب شده برخی افراد که اطلاعات زیادی در این زمینه ندارند، نتوانند تفاوت این دو سرور را متوجه شوند. در یک نمایش کلی از سرور مجازی و سرور ابری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
معیار | سرور مجازی | سرور ابری |
سرعت | دارد | دارد |
امنیت | دارد | دارد |
کم هزینه | دارد | دارد |
قیمت منعطف | دارد | ندارد |
قابلیت دسترسی | دارد | ندارد |
قابلیت اطمینان | دارد | دارد |
قابل ارتقا بصورت آنی | دارد | ندارد |
پشتیبانی اطلاعاتی سرور | دارد | ندارد |
کنترل و مدیریت کامل سرور | ندارد | دارد |
ایمن در برابر نقص سخت افزاری | دارد | ندارد |
عملکرد متناسب با ترافیک متغیر سایت | دارد | ندارد |
عدم محدودیت در انتخاب نرم افزار و سیستم عامل | ندارد | دارد |
با توجه به جدول فوق می توان به سادگی تفاوت سرور مجازی و سرور ابری را مشخص نمود، اگر اطلاعات کاملی درباره این سرور ها داردی بر اساس مطالب عنوان شده و جدول مذکور به سادگی می توانید انتخاب ایده آل داشته باشید. دقت کنید انتخاب سرور باید بر اساس معیار های خاصی باشد و نمی توانید تنها هزینه و قیمت آن را در این امر دخیل بدانید.
انتخاب درست به شما این امکان را می دهد تا بتوانید از قابلیت های متنوع آن بهره مند شوید، هر یک از پارامترهای تعیین کننده به نوعی یک مزیت برای سازمان ها و کمپانی های بزرگ به شمار می آید. لازم به ذکر است که دیتاسنتر برای سرور های مجازی با توجه به خواست سرویس دهنده است و تعداد آن متغیر است، این در حالی است که سرورهای ابری واحد پشتیبانی متعددی دارد.
جمع بندی
تفاوت سرور مجازی و سرور ابری در نحوه عملکرد و خدماتی است که به کاربران ارائه می دهد. تجهیزات بی نظیر و فوق العاده که با وجود قیمت مقرون به صرفه و مناسب؛ عملکرد فوق العاده ای ارائه می دهند. این سرور ها از نظر مدل اشتراک سرور نیز با هم متفاوت هستند، در واقع سرور های مجازی در دسته سرور های خصوصی هستند این در حالی است که سرورهای ابری جز سرور اختصاصی قرار میگیرند. با وجود توضیحات عنوان شده ممکن است هنوز در انتخاب و خرید بهترین سرور تصمیم نگرفته باشید، در چنین حالتی دریافت اطلاعات بیشتر به شما کمک می کند تا بتوانید انتخاب ایده آل داشته باشید. برای کسب اطلاعات کامل درباره انواع سرور های ایرانی و خارجی و نحوه عملکرد هر یک بهتر است به سایت نت پرداز به عنوان مرجع کامل مراجعه نمایید.
سوالات متداول
بین سرور مجازی و سرور ابری، کدام ارزانتر هستند؟
قیمت انواع سرور با توجه به خدماتی که ارائه می دهند تعیین می شوند، البته سرور مجازی از قیمت کمتری برخوردار است.
سرور مجازی مناسب کدام کسب و کار است؟؟
شرکت ها و کمپانی های بزرگ معمولا از سرور های مجازی استفاده می کنند و دلیل آن نیز قابلیت Big Data، عملکرد فوق العاده I/O و در نهایت امکان کنترل زیاد و مدیریت بهتر است.
در سرور های ابری افزونگی به چه صورت است؟
با توجه به اینکه سرور های ابری در شبکه های گسترده از سرور های جداگانه استفاده می شود، اطلاعات ماندگار و غیر قابل از بین رفتن هستند. در واقع به دلیل اینکه اطلاعات و دیتا بر روی چند سرور تفکیک شده، سیو و ذخیره است حتی در صورتی که یکی از سرور ها مورد حمله قرار بگیرد یا به دلایل متفاوت با نقص مواجه شود می توان از اطلاعات موجود بر روی دیگر سرور ها استفاده کرد.