انواع سوئیچ شبکه

انواع سوئیچ شبکه

مقالات
بدون دیدگاه

سوئیچ شبکه یک رابط و متصل کننده است که قابلیت اتصال چندین تجهیزات سخت افزاری را برای شما فراهم می کند، در واقع به واسطه سوئیچ امکان اتصال چندین لوازم جانبی به کامپیوتر و لپ تاپ فراهم است. به طور کلی برای راه اندازی شبکه می بایست تجهیزات و لوازم جانبی مورد نیاز به واسطه یک نقطه مشترک با هم در ارتباط باشند که این ارتباط به واسطه سوئیچ شکل می گیرد. گفتنی است که تجهیزات به نوبه خود در مدل های متفاوتی طراحی و تولید می شود که هر یک از آنها کاربرد های ویژه ای دارند، در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی انواع سوئیچ شبکه و کاربرد هر یک بپردازیم.

 

بیشتر بخوانید : خرید بهترین سرور

 

سوئیچ شبکه چیست؟

در سال های اخیر طراحی و پیاده سازی شبکه در کسب و کار های حرفه ای از اهمیت زیادی برخوردار است، در واقع صاحبان کسب و کار برای تعامل بخش های مختلف با هم از مزایای راه اندازی شبکه استفاده می کنند. راه اندازی شبکه کمک می کند تا ارتباط بین اجزای شبکه در کمترین زمان ممکن شکل بگیرد که این امر منجر به بازدهی بیشتر نیروی کار خواهد شد.

گاهی برای اتصال بین اجزای شبکه به یک رابطه نیاز است تا بتواند ارتباط قوی بین بخش های مختلف ایجاد نماید، به واسطه این ارتباط امکان تبادل اطلاعات در کمترین زمان ممکن امکان پذیر است. یکی از تجهیزات حرفه ای که امکان اتصال بین سایر بخش های شبکه را فراهم می کند سوئیچ شبکه است.

سوئیچ شبکه در ابتدا با یک هدف خاص طراحی شد و به همین دلیل مدل های اولیه آن بسیار ساده و تک بعدی هستند؛ این در حالی است که در ادامه مدل های پیشرفته تر با تکنولوژی های جدید به بازار عرضه شد.

سوئیچ در دسته سخت افزار های اصلی و کاربردی شبکه به شمار می آید از این رو وجود آن در بستر شبکه الزامی است و به نوعی در برقراری ارتباط میان دیگر تجهیزات شبکه و اشتراک گذاری اطلاعات بین آن ها تاثیرات زیادی دارد.

انواع سوئیچ شبکه

ایجاد ارتباط بین بخش های شبکه سبب تسریع در امور و هماهنگ سازی بیشتر خواهد شد از این رو وجود سوئیچ به نوعی یک مزیت فوق العاده به حساب می آید. از مهمترین مزایای استفاده از این تجهیزات می توان به برقراری نظم و مدیریت بین اجزا اشاره کرد، این سازه ها قابلیت های متفاوتی دارند و همین امر سبب شده که در دسته بندی های زیر قرار بگیرند.:

سوئیچ های fixed

نمونه متفاوت از سازه های سخت افزاری در شبکه هستند که به واسطه کابل نوری قابلیت اتصال ره دیگر تجهیزات را فراهم می نماید. تنوع در طراحی و تولید مدل های مختلف با قابلیت های ویژه سبب شده که از این متریال در بخش خانگی و سازمانی استفاده شود، گفتنی است که بکارگیری این تجهیزات با هدف مدیریت و کنترل در دو دسته گروه بندی می شوند که شامل موارد زیر هستند:

سوئیچ های مدیریتی

برقراری ارتباط در شبکه به کاربران اجازه تعامل و تبادل اطلاعات و دیتا را می دهد اما این ارتباط تا زمانی مفید است که همه چیز در چارچوب استاندارد ها برگزار شود. گاهی به دلایل متفاوت برخی استاندارد های شبکه توسط کاربران متفاوت نقض خواهد شد و همین امر منجر به بروز مشکلاتی خواهد شد؛ پس بهترین راه برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی، بکارگیری تجهیزات مدیریت و نظارت است که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید عملکرد داخل شبکه را به سادگی کنترل نمایید.

سوئیچ های مدیریتی قابلیت پیکربندی شبکه را دارند و می توانند عملکرد داخل شبکه را شناسایی و مدیریت نمایند. با استفاده از این سازه ها به سادگی می توان عامل های مخرب در شبکه را شناسایی نمود. سوئیچ مدیریتی شبکه یک انتخاب ایده آل برای محیط هایی با تعداد بازیگر بالا است که به شبکه های multicast شهرت دارند.

در شبکه هایی که چندین هر گونه خرابی و نقض قواعد هزینه های زیادی در پی دارد، استفاده از Managed switch امکان مدیریت و کنترل بر اساس قواعد را فراهم می کند. با وجود اینکه نصب و راه اندازی این تجهیزات هزینه های زیادی در پی دارند اما برای شبکه های بزرگ یک انتخاب ایده آل و بسیار کاربردی به شمار می آیند. از مهم ترین ویزگی های سوئیچ های مدیریتی شبکه می توان موارد زیر را نام برد:

  • کیفیت خدمات QoS

تکنولوژی فوق العاده ای که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید پهنای باند زیر مجموعه های داده را در اولویت قرار دهد. در واقع به واسطه این قابلیت تمامی شبکه ها می توانند از پهنای باند بیشتری بهره مند شوند و هر آی پی بدون بروز مشکل یا اختلال به شبکه ورود پیدا می کند. تکنولوژی QoS یک قابلیت متفاوت است که به هر آپی اجازه می دهد تا با حداقل میزان استفاده از پهنای باند، به داده سنسور دست پیدا کند.

  • پروتکل مدیریت آسان شبکه SNMP

زمانی که از سوئیچ مدیریتی شبکه استفاده می کنید می توانید از امکاناتی که توسط عامل ها یا agent ها در اختیار شما قرار میگیرد استفاده نمایید، این عامل ها درون شبکه جاسازی شده که به کاربر اجازه می دهد تا از قابلیت مدیریت ساده شبکه بهره مند شود.

  • پروتکل  RSTP

در طراحی و تولید این تجهیزات از پروتکل های متفاوتی استفاده شده که از مهم ترین آن می توان به  RSTP اشاره کرد که امکان جایگزین کردن یک مسیر کابلی را می دهد. این پروتکل  قابلیت جلوگیری از موقعیت های لوپ در شبکه  را دارد؛ همانطور که می دانید بیشتر عاملین ایجاد اختلال در عملکرد شبکه، LOOP ها هستند.

  • مدیریت و سرعت بالا

امکان مدیریت گروهی سوئیچ ها  باعث افزایش سرعت و بهبود مدیریت شبکه خواهد شد، این قابلیت به واسطه داشتن ویژگی های VLAN و LACP است که در عین افزایش سرعت شبکه قابلیت اعتماد و اطمینان از انتقال دیتا و اتصال امن را نیز بالا می برد.

ویژگی های عنوان شده بخش عمده ای از قابلیت های این مدل از سوئیچ های شبکه است، در واقع شما با به کار گیری سوئیچ قابل مدیریت شبکه می توانید تمامی بخش های مورد نظر را بر اساس نیاز شبکه پیکربندی نمایید.

سوئیچ های غیر مدیریتی

نمونه دیگر از انواع سوئیچ شبکه، مربوط به تجهیزاتی است که قابلیت مدیریت ندارند و به آن ها سوئیچ های غیر مدیریتی نیز گفته می شود. این سازه ها پیکر بندی خاصی ندارند و به محض برقراری اتصال به سرعت کار خود را آغاز می نمایند، توجه داشته باشید کاربرانی که به شبکه های بزرگ با ارتباط قوی تر نیاز دارند نمی توانند از این تجهیزات استفاده نماید چرا که قابلیت پیکربندی از راه دور و اعمال تغییرات خاص را ندارند.

روش های استفاده از این تجهیزات از طریق نظارت محلی بوده به واسطه شاخص های ال ای دی و سوئیچ های DIP کنترل و پیکربندی می شوند. با توجه به محدودیت های اعلام شده از این تجهیزات در شبکه های کوچک محلی استفاده می شود، به همین دلیل هزینه پیکربندی کمتری نیاز دارند.

با استفاده از این تجهیزات می توان شبکه های موقت برای پروژه های کوتاه مدت را پیکربندی و آماده سازی نمود و با چند اتصال ساده آن ها را به شبکه های بزرگتر متصل کرد. این سوئیچ ها نیز ویژگی های خاص خود را دارند که به واسطه آن در بخش های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند و شامل موارد زیر هستند:

  • تنظیمات ساده

برای راه اندازی سوئیچ های غیر مدیریتی به دانش و آگاهی زیادی نخواهید داشت چرا که این تجهیزات بدون تنظیمات خاصی قابل استفاده هستند، برای فعال سازی آن ها تنها نیاز است که آن را به برق متصل نمایید. گفتنی است که کلیه تنظیمات این تجهیزات به صورت ثابت و غیر قابل تغییر هستند.

  • تعامل اطلاعاتی ساده

پس از نصب و راه اندازی این تجهیزات، ابزار اترنتی می توانند به سادگی و بدون بروز مشکل در بستر این شبکه تعامل و ارتباط داشته باشند. در واقع به واسطه این شبکه دیگر تجهیزات مانند انواع پرینتر، اسکنر، PC و … به راحتی با هم به تبادل اطلاعات محلی می پردازند؛ این قابلیت ها هزینه ای را در بر ندارد.

سوئیچ های ماژولار

این تجهیزات در دسته سازه های با قابلیت ارتقاع طراحی شده اند که به کاربران این امکان را می دهد تا با افزودن ماژول های متفاوت آن را ارتقا بخشید. این قابلیت سبب می شود تا بتواند تعداد پورت های لازم را با افزودن یک ماژول اضافه، به دست آورید از این رو نقش مهمی در کاهش هزینه های شبکه خواهد داشت. البته دقت داشته باشید که قیمت آن به نسبت مدل قبلی کمی بیشتر است و به دلیل کاربرد های متعدد یک انتخاب ایده آل برای بخش های کاری و سازمانی به شمار می آید.

سوئیچ های PoE

Power over Ethernet یا همان سوئیچ های قدرت نمونه منحصر به فرد از انواع سوئیچ های بازار هستند که قابلیت های متعددی در اختیار کاربران قرار میدهند. بر اساس این فناوری افراد می تواند دیتا و اطلاعات مهم خود را به راحتی بر روی شبکه قرار داده و در یک لحظه انتقال دهند، این سوئیچ امنیت اطلاعات را تضمین می کند.

یکی از دلایل الزامی بودن استفاده از این تجهیزات کاربردی بودن آن است، در واقع به واسطه این سوئیچ می توان انرژی لازم برای اکسس پوینت ها، آیپی فون ها، دوربین های تحت شبکه و … فراهم نمود.

سوئیچ های فیبر نوری

بدون شک این مدل یکی از بی نظیر ترین سوئیچ های شبکه است که به صورت محدود طراحی و تولید می شود از این رو به سوئیچ های کمیاب و نادر شهرت دارند. عملکرد فوق العاده و جذاب این تجهیزات به دلیل استفاده از فیبر نوری به جای پورت RJ45 است و بیشتر در شبکه هایی با فواصل طولانی کاربرد دارند که به کابل کشی نیازی ندارند. از مهم ترین کاربرد سوئیچ های فیبر نوری می توان به استفاده در بخش های سازمانی و شبکه های ایجاد شده بین چند ساختمان اشاره نمود.

گفتنی است که انتخاب هر یک از موارد فوق بر اساس معیار های خاصی رخ می دهد که از مهم ترین آن ها می توان به میزان نیاز به مدیریت و کنترل شبکه اشاره کرد، در واقع باید بررسی کنید که تا چه حد می خواهید بر روی رویداد های شبکه نظارت و مدیریت داشته باشید.

سوئیچ های صنعتی

نمونه متفاوت از انواع سوئیچ ها که با یک هدف خاص طراحی و تولید شده اند و قابلیت برقراری ارتباط بین ساختمان های موجود در یک محیط صنعتی را دارند. از کاربرد های مهم این تجهیزات می توان به برقراری انرژی در شعبه های الکتریکی و مدیریت، کنترل و نظارت بر عملکرد دوربین های امنیتی اشاره نمود.

این سازه ها قابلیت برقراری ارتباط بین برنامه های مختلف شرکت های تجاری و امکان اتصال شبکه ای بین محیط های صنعتی را فراهم می نماید از این رو یک انتخاب ایده آل برای محیط های صنعتی به شمار می آید. از ویژگی های منحصر به فرد این سازه ها می توان به عملکرد فوق العاده در شرایط سخت اشاره کرد، در واقع می توان از این تجهیزات را در دمای بالا و در شرکت و ساختمان هایی که تعداد طبقات بیشتر دارند با کنترل ترافیک عالی نیز استفاده نمود.

گفتنی است که انواع سوئیچ های صنعتی قابلیت پیکربندی تنظیمات در حالت VLAN را دارند که به کاربران این اجازه را می دهد تا از ابزار های یک دپارتمان به صورت گروهی استفاده کرده و ترافیک بین گروه ها را تفکیک نمایند. با استفاده از این قابلیت تمامی دیتا و اطلاعات هر گروه بدون مشکل و در امنیت کامل به مقصد مشخص ارسال می شود.

توجه داشته باید که پیش از انتخاب انواع سوئیچ شبکه حتما به هماهنگی عملکرد آن با محیطی که قصد راه اندازی سوئیچ را دارد توجه نمایید؛ این کار بازدهی کار را بالا می برد و در مدت زمان کوتاهی می توانید از میزان سود دهی و مزایای این تجهیزات بهره مند شوید. لازم به ذکر است که برند های زیادی در زمینه طراحی و تولید انواع سوئیچ ها فعالیت دارند که با وجود شباهت در عملکرد، قابلیت های متنوع و متفاوتی را در اختیار شما قرار می دهند.

 

 

کاربرد سوئیچ شبکه چیست؟

بر اساس موارد عنوان شده می توان گفت که کلیه دیتای موجود در شبکه به صورت فریم و بسته در حال انتقال و جابجایی هستند، معمولا هر فریم حاوی اطلاعات متفاوتی است و یک آدرس مبدا و مقصد مخصوص به خود را دارند. عملکرد سوئیچ به گونه ای است که با بررسی مک آدرس مقصد پورت مورد نظر را شناسایی و بسته داده را به آنجا ارسال می نماید.

با توجه به این که هر دستگاه دارای یک مک آدرس اختصاصی و منحصر به فرد است و سوئیچ قابلیت شناسایی دقیق مک آدرس هر پورت را دارد پس می توان با خیال راحت از این تجهیزات استفاده نمود، در واقع با بکارگیری سوئیچ شبکه می توانید اطمینان داشته باشید که هر بسته از یک مبدا مشخص دریافت و به یک مقصد معین تحویل داده می شود.

البته در نظر داشته باشند که انواع سوئیچ شبکه یک عملکرد مشترک دارند اما در بخش های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند؛ در واقع می توان گفت که هر مدل سوئیچ کاربرد مخصوص به خود را دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد سوئیچ های مدیریتی

بر اساس مطالب عنوان شده در بخش انواع سوئیچ های شبکه به راحتی می توان کاربرد این تجهیزات را مشخص نمود، سوئیچ های مدیریتی یک انتخاب ایده آل در شبکه هایی هستند که دریافت و ارسال دیتا و اطلاعات باید در زمان مشخص انجام شود. در واقع سرعت و کیفیت ارسال و دریافت اطلاعات برای این سازمان ها از اهمیت زیادی برخوردار است مخصوصا سازمان هایی که از قابلیت کنترل و مدیریت از راه دور بهرمند هستند. این سوئیچ ها یک انتخاب الزامی برای شبکه هایی هستند که نظارت و کنترل بر ترافیک باید در آن ها اعمال شود، در واقع با کمک این تجهیزات می توان داده ها را به صورت کامل کنترل، و پهنای باند و ترافیک را به خوبی مدیریت نمود.

کاربرد سوئیچ های غیر مدیریتی

از این تجهیزات برای ایجاد اتصال بین edge device ها در شبکه های کوچک استفاده می شود، در واقع با توجه به این که این شبکه ها دارای چند اجزای خاص و محدود هستند به راحتی می توان به استفاده از سوئیچ های غیر مدیریتی بر اتصال و عملکرد آن ها نظارت داشت. از کاربرد های مهم و قابل توجه این سوئیچ می توان به سهولت در نصب دوربین های نظارتی تحت آی پی یا اکسس پوینت های بی سیم اشاره نمود؛ همچنین به دلیل هزینه های نصب و راه اندازی مناسب می توان از آن ها برای ایجاد کسب و کار های کوچک یا افزودن گروه های کاری موقت در شبکه های بزرگتر استفاده کرد.

 

پیشنهاد میکنیم این مطالب را هم مطالعه نمائید ؛

 

جمع بندی

انواع سوئیچ شبکه با کاربرد و مزایای مختلف در بازار موجود هستند که قیمت خرید هر یک از آن ها بر اساس معیار های خاصی بررسی می شود. در واقع این تجهیزات را می توانید بر اساس نوع و کاربرد متفاوت با قیمت مختلف خریداری نمود این در حالی است که برند های زیادی در زمینه تولید این سازه ها فعالیت می کنند پس می توان برند را نیز یکی از معیار های تاثیر گذار در قیمت انواع سوئیچ شبکه عنوان نمود. اگر قصد خرید این تجهیزات را دارید پیشنهاد می کنیم پیش از انتخاب با کارشناسان واحد پشتیبانی مجموعه نت پرداز در ارتباط باشید.

امتیاز دهید
, , , , , , , ,

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید