فضای ذخیره سازی ابری

فضای ذخیره سازی ابری

مقالات
بدون دیدگاه

کند بودن گوشی موبایل یا کامپیوتر یکی از موارد بسیار آزاردهنده است، اما اگر با چنین اتفاقی مواجه شدید اصلا نگران نباشید. یکی از دلایل کاهش سرعت کامپیوتر یا گوشی موبایل شما کمبود حافظه آن ها است. احتمالا شما در دستگاه خود عکس ها و ویدیوهای زیادی ذخیره کرده‌ اید و حافظه آن پر شده؛ پس اگر شما عکس ها و ویدیوهای خود را حذف کرده و فایل های اضافه را از بین ببرید مشکلتان حل می شود. اما نگهداری برخی از عکس ها و فایل ها برای ما کاملا ضروری هستند و امکان حذف کردن آن ها وجود ندارد، با این وجود به نظر شما چه کاری می توان انجام داد؟ امروز ما در این مطلب تصمیم داریم در رابطه با همین موضوع با شما عزیزان صحبت کرده و یک راه حل کاربردی پیش پای شما بگذاریم. همراه ما باشید!

 

بیشتر بخوانید : سرورهای نسل جدید

فضای ذخیره سازی ابری چیست؟

Cloud Storage یا همان فضای ذخیره سازی ابری پاسخی کامل و جامع برای سوال فوق است. این یک راه کار فوق العاده برای افزایش سرعت دستگاه شما در اثر ذخیره فایل ها و ویدیوها به شمار می رود.

Cloud Storage یک فضای ذخیره سازی امن است که ظرفیت بالایی دارد. شما می توانید از این فضای ذخیره سازی برای بارگذاری اطلاعات مورد نظر خود استفاده نمایید. با ذخیره سازی اطلاعات روی فضای ابری این امکان برای شما فراهم می شود که از طریق هر دستگاهی در هر فضایی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشید.

ذخیره سازی فایل ها، ویدیوها و تصاویر در Cloud Storage از طریق اتصال به اینترنت امکان پذیر است، شما از طریق اتصال به اینترنت داده های خود را روی کامپیوترهایی ذخیره می کنید که در فاصله بسیار دورتری از شما قرار داشته و سرور نامیده می شوند.

فضای ذخیره ابری تفاوت چندانی با تجهیزات دیگری که در زمینه ذخیره اطلاعات و داده ها مورد استفاده قرار می گیرند، ندارند. درواقع  این فضای ذخیره سازی درست مانند یک هارد یا یک فلش است با این تفاوت که شما برای استفاده از آن باید حتما به اینترنت دسترسی داشته باشید.

کاربردهای فضای ذخیره سازی ابری

سرورهایی که در فضای ذخیره ابری مورد استفاده قرار می گیرند، به شکلی طراحی شده اند که شما می توانید از هر نقطه ای در دنیا به آن ها دسترسی داشته باشید. تنها چیزی که برای این منظور به آن نیاز پیدا می کنید، اینترنت است. با وجود اینترنت شما می توانید از هر مکانی و از طریق هر دستگاهی به این سرورهای ذخیره سازی فضای ابری دسترسی داشته باشید. این کامپیوترها داده های کاربران زیادی را از سراسر دنیا در خود ذخیره می کنند، اما هر کاربران برای دسترسی به داده های خود باید حتما از یورزنیم و پسورد برخوردار باشد.

ضمن اینکه در برخی مواقع سرورهایی که در فضای ذخیره ابری مورد استفاده قرار می گیرند، فایل های شما را با سرورهای دیگری به اشتراک می گذارند و این به دلیل بکاپ گیری از فایل های پیشتیبان شما است. توجه داشته باشید که یک سرور ممکن است به دلایل مختلفی دچار مشکل شود؛ از همین رو با اشتراک گذاری فایل های شما با دیگر سرورها امنیت آن ها افزایش پیدا می کند و می توانید مطمئن باشید به هیچ عنوان اطلاعات و فایل های شما دچار مشکل نخواهند شد.

مقایسه کارکرد ذخیره در فضای ابری با دیگر فناوری های ابری

اگر بخواهیم به درستی در مورد فضای ذخیره ابری با شما عزیزان صحبت کنیم باید بگوییم، این ها مانند یک درایو دیسک سخت مجازی هستند که کاربران می توانند در هر زمان و مکانی به آن ها دسترسی داشته باشند. با این حال علاوه بر فضای ذخیره ابری، در حال حاضر فناورهای ابری دیگری هم در دسترس بشر هستند که کارکردی کاملا متفاوت با فضای ذخیره ابری دارند. در ادامه چند مورد از فناوری های ابری را به شما عزیزان معرفی کرده و آن ها را با فضای ذخیره ابری مقایسه خواهیم کرد.

رایانش ابری

یکی از فناورهای ابری بسیار کاربردی، رایانش ابری است. رایانش ابری با فضای ذخیره سازی ابری تفاوت های زیادی دارد. این سرویس به شما اجازه می دهد که به تمامی قابلیت های نرم افزاری و رایانشی روی سرورهای مختلف از راه دور دسترسی داشته باشید.

با استفاده از این قابلیت و سرویس شما می توانید از طریق کامپیوترهای سرور یک نرم افزاری که روی PC شما وجود ندارد را به صورت portable اجرا کرده و از آن استفاده نمایید. زمانی که شما بخواهید از یک نرم افزار استفاده کنید اما وجود آن حتما روی دستگاه شما لازم و ضروری نیست می توانید سرویس رایانش ابری را مورد استفاده قرار دهید.

سرویس های رایانش ابری هم مانند فضای ذخیره ابری با هدف صرفه جویی در فضای درایو استفاده می شود و از این نظر به فضای ذخیره ابری شباهت زیادی دارد. به طور کلی می توان گفت که فضای ذخیره ابری با هدف ذخیره سازی فایل های شما روی یک سرور از راه دور ایجاد شده است. این سرویس به شما اجازه می دهد که با اتصال به اینترنت و در دست داشتن یوزرنیم و پسورد به فایل های خود در هر نقطه ای دنیا دسترسی داشته باشید.

سرویس رایانش ابری هم دقیقا مانند فضای ذخیره سازی ابری با هدف صرفه جویی در فضای درایو دستگاه شما به وجود آمده با این تفاوت که این سرویس به شما اجازه می دهد بدون نصب نرم افزار مورد نیاز خود به صورت portable از آن استفاده نمایید.

بکاپ آنلاین

از دیگر مواردی که به فناوری ذخیره سازی ابری شباهت بسیار زیادی دارد و معمولا بسیاری از کاربران آن ها را با یک دیگر اشتباه می گیرند، بکاپ آنلاین است. بکاپ گیری آنلاین شباهت بسیار زیادی به این فناوری دارد، اما نمی توان تفاوت های بین آن ها را هم نادیده گرفت.

بکاپ آنلاین هم درست مانند فضای ذخیره ابری به شما اجازه می هد که داده های خود را روی سرورهای از راه دور ذخیره نمایید، اما با این تفاوت که بکاپ آنلاین در کنار این قابلیت امکان بازسازی و تکرار محتوای کامپیوتر را هم به شما می دهد.

در واقع اگر شما محتوا و فایل هایی که در PC خود نگهداری می کنید را از دست بدهید، با کمک این فناوری می توانید آن ها را بازیابی نمایید. بکاپ آنلاین فایل هایی که در کامپیوتر شما وجود دارد، دقیقا با آخرین ویرایش های صورت گرفته روی آن ها کپی کرده و آن ها را باز می گرداند. این همان تفاوت اصلی بین بکاپ آنلاین و فضای ذخیره ابری است.

مزایای استفاده از فضای ذخیره سازی ابری

فضای ذخیره ابری یکی از محبوب ترین فناوری هایی است که امروزه در بین کاربران مورد استفاده قرار می گیرد. این فناوری از مزایای زیادی برخوردار است و همین مزایا باعث شده کاربران هزینه قابل توجهی برای درست کردن فضای ذخیره ابری پرداخت کنند. از جمله مزایای استفاده از این فضای ذخیره سازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دسترسی به فایل ها در هر مکان و هر زمان

هرجایی در دنیا که باشید در صورت دسترسی به اینترنت به راحتی می توانید به داده هایی که روی فضای ذخیره ابری ذخیره کرده اید، دسترسی داشته باشید. دسترسی به فضای ذخیره ابری دقیقا مانند دسترسی به Google Drive و Dropbox ساده است.

صرفه جویی در فضای درایو سخت افزاری

فایل های زیادی که در کامپیوتر وجود دارند که باعث اشغال حجم قابل توجهی از آن می شوند. برای مثال فایل های ویدیویی، فایل های سیستم عامل و نرم افزارهای مختلف می توانند حجم زیادی را از درایو اشغال کنند. هر اندازه که فضای درایو کاهش پیدا کند، در عوض ویندوز هم کندتر می شود.

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم برای حل این مشکل شما می توانید از فضای ذخیره ابری استفاده نمایید. این سرویس به شما اجازه می دهد که فایل های خود را روی سرورهای از راه دور ذخیره کرده و در صورت نیاز به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشید. فضای  ذخیره سازی ابری برای بالا بردن سرعت سیستم عامل به شما کمک خواهد کرد.

بازیابی داده های از بین رفته

اگر هارد یا درایو شما دچار مشکل شود، امکان اینکه داده های شما از بین برود وجود دارد؛ از همین رو بهتر است که داده ها مهم خود را در فضایی ایمن ذخیره سازی کنید. بهترین راهکار برای این منظور استفاده از فضای ذخیره ابری است، این فضا امنیت داده های شما را حفظ کرده و حتی چندین بکاپ از آن ها تهیه می کند. در صورت ذخیره سازی داده ها روی فضای ابری حتی اگر فایل ها روی سیستم شما از بین برود، باز هم شما می توانید به آن ها دسترسی داشته باشید.

به روزرسانی اتوماتیک

یکی دیگر از مزایای استفاده از فضای ذخیره ابری این است که اگر روی داده های موجود در کامپیوتر خود تغییراتی انجام دهید، آن تغییرات در اطلاعات ذخیره شده روی فضای ابری هم به صورت خودکار اعمال می شود.

اشتراک گذاری ساده تر فایل ها

فضای ذخیره ابری به شما اجازه می دهد که داده های خود را به راحتی با دیگران به اشتراک بگذارید. برای این منظور تنها کافی است لینکی از فایل هایی که ذخیره کرده اید برای کاربران دیگر ارسال کنید. در این صورت آن ها می توانند در هر زمان و هر مکانی که بخواهند به فایل های شما دسترسی داشته باشند.

البته در این صورت شما می توانید قابلیت دسترسی افراد مختلف را به فایل ها محدود کرده و حتی برخی از فایل ها را به صورت خصوصی تنها برای خود نگه دارید. برای این منظور تنها کافی است که برخی از فایل های خود را رمزنگاری کنید. این به شما کمک می کند که در صورت اشتراک گذاری لینک فایل های خود، محدودیت دسترسی ایجاد نمایید. در کل باید بدانید که فضای ابری به شما کمک می کند که به راحتی داده های مورد نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و در صورت نیاز برخی از آن ها را به صورت Private نگه دارید.

آشنایی با انواع مختلف فضای ذخیره سازی ابری و اهداف آن ها

اهداف زیادی پشت استفاده از فضای ابری وجود دارد. در واقع با توجه به استفاده های متنوع کاربران از این فناوری امروزه انواع مختلفی از آن ها برای پاسخگویی به نیاز کاربران طراحی شده است. با این وجود می توان گفت که فضاهای ابری مختلف با کارکردهای متفاوتی وجود دارند که کاربران می توانند با توجه به نیاز خود از آن ها استفاده نمایند.

البته این نکته را نباید فراموش کنید که تمامی فضاهای ابری به کاربران اجازه می دهند که به داده های مورد نیاز خود در هر زمان و مکانی دسترسی داشته باشند. ضمن اینکه امکان استفاده از سرویس های فضای ابری به صورت شخصی هم وجود دارد و شما می توانید با استفاده از آن ها نیازهای خود را برطرف نمایید.

در حال حاضر به طور کلی می توان فضای ذخیره ابری را به دو دسته زیر تقسیم بندی کرد:

 

یکی از انواع فضاهای ذخیره سازی ابری، فضای ذخیره سازی خصوصی است. این فضای ذخیره سازی توسط کسب و کارهای زیادی مورد استفاده قرار می گیرد و عملکردی مشابه با فضای ابری شخصی دارد و استفاده از آن ها برای شرکت های بزرگ لازم و ضروری به نظر می رسد. این فضای ذخیره سازی به کسب و کار و شرکت ها اجازه می دهد که آن را روی سرورهای خود ایجاد کرده و به کارکنان خود اجازه دسترسی به منابع مختلف را بدهند.

فضای ذخیره سازی خصوصی دقیقا عملکردی مانند Dropbox دارد و کاربران می توانند از طریق سرور ها به فایل های که از سوی شرکت در آن ذخیره شده است، دسترسی پیدا کنند. دلایل زیادی وجود دارد که اکثر شرکت های بزرگ به استفاده از فضاهای ذخیره سازی خصوصی روی آورده اند، از جمله آن ها می توان به تنوع در این فضای ذخیره سازی و امکان ایجاد محدودیت در دسترسی به فایل های محرمانه شرکت اشاره کرد.

فضای ذخیره سازی ابری عمومی

فضای ذخیره سازی عمومی در دسترس عموم مردم قرار دارد و برعکس فضاهای ذخیره سازی خصوصی توسط شرکت ها و سازمان ها مورد استفاده قرار نمی گیرند. از جمله این نوع از فضاهای ابری می توانند به سرویس گوگل درایو و pCloud اشاره کرد. این سرویس ها دارای سرورهای زیادی در مراکز داده ای هستند و مردم عادی از سراسر دنیا می توانند به آن ها دسترسی داشته باشند و فایل هایشان را روی آن ها ذخیره نمایند.

البته این نوع از فضاهای ذخیره سازی نمی توانند مانند سرورهای دیگر فضایی خصوصی در اختیار شما قرار دهند. در واقع کنترل فایل هایی که روی این نوع از فضاهای ذخیره سازی قرار می گیرند توسط یک شخص ثالث انجام می گیرد، اما اگر شرکت ها و کسب و کارهای مختلف از آن استفاده نمایند، تنها کافی است که فضای عمومی را به یک فضای شخصی ارتقاع دهند. در واقع امکان ارتقاء فضای عمومی به خصوصی یا شخصی برای کاربران فراهم شده است.

با توجه به این توضیحات نتیجه می گیریم که فضاهای ذخیره سازی عمومی در دسترس عموم مردم قرار داشته و همه کاربران می توانند از این مدل فضاهای ذخیره سازی برای ذخیره اطلاعات و فایل های خود استفاده نمایند.

فضای ذخیره سازی ابری ترکیبی

اگر شما هم می خواهید به صورت ترکیبی هم از امنیت و سرعت بالای فضای ابری خصوصی استفاده کرده و هم از مزایای کاربری ساده و انعطاف پذیری فضای ابری عمومی بهره مند شوید، این امکان با فضای ذخیره ابری ترکیبی برای شما فراهم شده است.

فضای ذخیره ابری ترکیبی امکانات و مزایای استفاده از فضای ذخیره ابری خصوصی و عمومی را در اختیار شما قرار داده و به شما کمک می کند که به صورت همزمان از امکانات هر دوی این فضاهای ذخیره سازی برخوردار شوید.

این فضای ذخیره سازی به شما امکان می دهد که انتخاب کنید، کدام داده شما به صورت اینترنتی قابل دسترسی باشد و در دسترس چه کسانی قرار بگیرند. در واقع فضایی ترکیبی از فضای ذخیره ابری خصوصی و عمومی در اختیار شما قرار گرفته و به راحتی می توانید از آن استفاده نمایید. Microsoft Azure یکی از سرویس هایی است که امکان استفاده از فضای ذخیره ابری ترکیبی را برای کاربران فراهم کرده است.

این فضای ذخیره سازی علاوه بر اینکه از امینت و سرعت بالای فضای خصوصی برخوردار است، مانند فضای ابری عمومی کاربری ساده ای هم دارد. البته در صورتی که شما تنها به کاربری ساده اهمیت می دهید بهتر است از فضای ابری عمومی استفاده نمایید، یا اگر امنیت برای شما در جایگاه بالایی قرار دارد، پیشنهاد می کنیم که تنها فضای ابری خصوصی را مورد استفاده قرار دهید؛ چرا که به هر حال فضای ذخیره ترکیبی به اندازه یک فضای ابری خصوصی امنیت نداشته و به اندازه یک فضای ابری عمومی هم کاربری ساده ای ندارد.

 

پیشنهاد میکنیم این مطالب را هم مطالعه نمائید ؛

 

سخن آخر

در این مطلب سعی داشتیم شما را با فضای ذخیره سازی ابری آشنا سازیم. همانطور که دریافتید فضای ذخیره ابری با هدف استفاده بهینه از حافظه درایور سخت افزاری مورد استفاده قرار می گیرد. این فضای ذخیره سازی با دیگر فناوری های ابری مانند رایانش ابری و بکاپ آنلاین تفاوت داشته و امروزه آن را در سه نوع خصوصی، عمومی و ترکیبی در دسترس کاربران قرار می دهند.

شما می توانید با ذخیره اطلاعات مورد نظر خود روی این مدل فضای ذخیره سازی در هر نقطه ای از دنیا به داده های مد نظرتان دسترسی داشته باشید، البته که برای دسترسی به داده های مد نظر خود به اینترنت هم نیاز خواهید داشت. ضمن اینکه می توانید اطمینان داشته باشید که داده های شما به هیچ عنوان از روی فضاهای ذخیره ابری از بین نمی روند؛ چرا که اطلاعات شما روی چندین سرور قرار می گیرد که در صورت رخ داد هر اتفاقی برای یکی از سرورها اطلاعات شما دچار نقض نشود. نت پرداز ، تامین تجهیزات و پشتیبانی فناوری اطلاعات در صنعت انفورماتیک و بانکداری الکترونیک می باشد.

امتیاز دهید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید